Menu
Szef kuchni poleca
Chef recommendsKrem czosnkowy z grzanką Garlic cream with toast | 12,00 zł |
Duszoną gicz jagnięcą w czerwonym winie z aromatycznym musem Lamb shank in a red wine with aromatic groast | 34,00 zł |
Placki ziemniaczane z gulaszem z dzika i zestawem surówek Potatoes pancakes with wild boar stew | 29,00 zł |
Golonkę w kapuście Boiled pork knuckles in sauerkraut | 25,00 zł |
Polędwiczki w sosie borowikowym Pork tenderloin in boletus sauce | 21,00 zł |
Suflet czekoladowy z lodami Chocolate soufflet served with ice-cream | 13,00 zł |
KORYTO MAŁE 6 osób (240 złotych)*
2 szt. SZASZŁYK W SCHABIE
2 szt. FILET Z GRILLA
4 szt. PANIEROWANE KOTLECIKI Z SEREM
1 szt. GOLONKA
10 szt. SKRZYDEŁKA W PANIERCE
6 szt. OSCYPEK
4 porcje ZIEMNIAKÓW OPIEKANYCH
10 szt. PIEROGI PANIEROWANE
3 porcje KAPUSTY ZASMAŻANEJ
3 porcje SURÓWKI
Zamów z dwudniowym wyprzedzeniem:
KORYTO ŚREDNIE 12 osób (450 złotych)*
3 szt. GOLONKA
3 szt. KARCZEK Z GRILLA
3 szt. FILET Z SZPINAKIEM I FETĄ
3 szt. DEVOLAILE Z SEREM
6 szt. KOFT WOŁOWY
3 szt. ROLADKA WIEPRZOWA PIECZONA W BOCZKU
10 porcji SKRZYDEŁEK W PANIERCE
8 szt. PIECZARKI FASZEROWANE
12 szt. ZIEMNIAKÓW FASZEROWANYCH BOCZKIEM I OSCYPKIEM
8 porcji KAPUSTY ZASMAŻANEJ
4 porcji SURÓWKI
KORYTO DUŻE 16 osób (550 złotych)*
4 szt. GOLONKA
4 szt. ROLADKA WIEPRZOWA + SOS
4 szt. KOTLET SCHABOWY
4 szt. ŚLIMACZEK DROBIOWY
4 szt. DEVOLAILE Z SEREM
3 szt. KOTLECIK ZAPIEKANY
8 szt. PIECZARKA FASZEROWANA
7 porcji OSCYPEK
10 porcji SKRZYDEŁEK W PANIERCE
20 szt. PIEROGI PANIEROWANE
12 szt. ZIEMNIAKI FASZEROWANE BOCZKIEM I OSCYPKIEM
4 porcje KLUSKI ŚLĄSKIE
10 porcji KAPUSTY ZASMAŻANEJ
4 porcje SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
SKOMPONUJ SWOJE WŁASNE KORYTO
(po informacje dotyczące komponowania własnego koryta zapraszamy do kontaktu telefonicznego bądź na miejscu w lokalu)
* Informacje dodatkowe:
- Kaucja w wysokości 100 zł za wydanie na drewnianym korycie. Kaucja zwracana jest przy zwrocie naczyń.
- Dodatkowa usługa spakowanie koryta w termoboxie, kaucja za termobox: 100 zł.
- Możliwość spakowania koryta w jednorazowych pojemnikach: +10 zł
- Kaucja w wysokości 100 zł za wydanie na drewnianym korycie. Kaucja zwracana jest przy zwrocie naczyń.
- Dodatkowa usługa spakowanie koryta w termoboxie, kaucja za termobox: 100 zł.
- Możliwość spakowania koryta w jednorazowych pojemnikach: +10 zł
Sałatki
SaladsSałatka z tuńczykiem i jajkiem (mix sałat, szpinak, jajko, tuńczyk, pomidory, czerwona cebula, oliwki, dressing) Tuna and egg salad | 26,00 zł |
Sałatka z kurczakiem i farfalle (mix sałat, czerwona cebula, pomidory cherry, pomarańcz, dressing) Chicken and pasta salad | 25,00 zł |
Sałatka z ciecierzycą i fetą (mix sałat, ciecierzyca, feta, oliwki, papryka, orzechy włoskie, dressing) Chickpeas and feta cheese salad | 23,00 zł |
Sałatka z mozzarellą (mix sałat, szpinak, mozzarella, ogórek, pomidory cherry, słonecznik) Mozzarella cheese salad | 18,00 zł |
Zupy
SoupsRosół z domowym makaronem Chicken soup with homemade pasta | 11,00 zł |
Kwaśnica z ziemniakami i żeberkiem Regional sauerkraut soup | 12,00 zł |
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą Traditional sour soup served with egg and sausage | 12,00 zł |
Flaczki wołowe Beef tripe | 12,00 zł |
Krem czosnkowy z grzanką Garlic cream with toast | 12,00 zł |
Zupa pomidorowa z makaronem Tomato soup with pasta | 12,00 zł |
Zupa pomidorowa z kluseczkami Tomato soup with mini dumplings | 12,00 zł |
Barszcz czerwony Beetroot soup solo | 8,00 zł |
Barszcz czerwony z uszkami Beetroot soup served with smal dumplings with meat | 11,00 zł |
Barszcz czerwony z krokietem Beetroot soup served with croquette with meat | 12,00 zł |
Dania z ryb
Fish dishesPstrąg smażony Fried trout with butter | 18,00 zł |
Pstrąg po staropolsku w miodowo-piwnej glazurze Traditional trout fried with beer and honey | 21,00 zł |
Filet z morszczuka w cieście Hake fillet in a cake | 15,00 zł |
Dania z drobiu
Poultry dishesPierś z kaczki pieczona z jabłkiem i żurawiną Duck breast baked with apple and cranberry | 26,00 zł |
Filet z kurczaka w sosie z białym winem i kaparami Chicken fillet in a white wine sause and capers | 18,00 zł |
Filet z kurczaka w jarzynach Chicken fillet in boiled vegetables | 18,00 zł |
Grillowany filet z dipem czosnkowym Grilled poultry fillet served with garlic dip | 14,00 zł |
De volaille Fried rolled poultry fillet with butter | 13,00 zł |
Złocista pierś z kurczaka Golden chicken cutlet | 11,00 zł |
Dania z wieprzowiny
Pork dishesGolonka w kapuście Boiled pork knuckles in sauerkraut | 25,00 zł |
Polędwiczki w sosie borowikowym Pork tenderloin in boletus sauce | 21,00 zł |
Przysmak Bacy Regional delicacy – fried pork fillet with bacon and smoked cheese | 16,00 zł |
Kotlet Burmistrz Breaded chop with champignons and cheese served with ketchup | 16,00 zł |
Kotlet schabowy Traditional breaded pork chop | 11,00 zł |
Golonka (wg wagi/100g) (podana z: ogórkiem marynowanym, musztardą, chrzanem) Boiled pork knuckles served with pickled cucumber, mustard and horseradish | 6,00 zł |
Dania z wołowiny
Beef dishesEskalopki cielęce w sosie z białym winem i pieczarkami Veal roast in sauce with white wine and champignons | 21,00 zł |
Rolada śląska w sosie pieczeniowym Beef roulade with cucumber, bacon and onion served with barbecue sauce | 20,00 zł |
Dania dla małych smakoszy
Dishes for small gourmetsZupka pomidorowa z makaronem Small tomato soup with pasta | 7,00 zł |
Delikatny rosołek Delicate broth | 7,00 zł |
Złociste kotleciki z frytkami/ziemniaki i surówką z marchewki Chicken nuggets served chips/mashed potato and carrot salad | 12,00 zł |
Naleśniki z czekoladą Pancakes with chocolate and whipped cream | 12,00 zł |
Makarony
PastaKurczak po toskańsku (makaron pappardelle, suszone pomidory, szpinak, aromatyczny sos z białym winem) Tuskan chicken in sauce (white wine, dried tomato, spinach) | 25,00 zł |
Spaghetti bolognese | 20,00 zł |
Spaghetti carbonara | 18,00 zł |
Domowe pierogi
DumplingsZe szpinakiem i serem feta With spinach and white cheese | 20,00 zł |
Ruskie With potatoes, white cheese and onion | 18,00 zł |
Z mięsem With meat | 17,00 zł |
Placki ziemniaczane
Potatoes pancakesZ gulaszem z dzika i zestawem surówek With wild boar stew served with salads | 29,00 zł |
Z łososiem i sosem tzatziki With salmon and tzatziki sauce | 28,00 zł |
Z sosem borowikowym i zestawem surówek With boletus sauce served with salads | 25,00 zł |
Podhalańskie (zapiekane z grillowanym kurczakiem, pieczarkami i serem) Podhale style pancakes with chicken, mushrooms and cheese | 24,00 zł |
Po góralsku (3 placki, z gulaszem wieprzowym, ogórkiem i papryką) Highland – style pancake with pork stew, cucumber and pepper | 22,00 zł |
Placek Drwala (jeden duży placek, z gulaszem wieprzowym) „Woodcutter” pancake served with pork stew, sour cream and cheese | 21,00 zł |
Placki ziemniaczane solo (3 szt.) Potato pancakes solo 3 pieces | 12,00 zł |
Dodatki
AdditivesZestaw surówek Set of salads | 7,00 zł |
Surówka One salad | 5,00 zł |
Kapusta duszona Braised cabbage | 7,00 zł |
Bukiet warzyw z patelni Pan vegetables | 6,00 zł |
Ziemniaki opiekane na maśle z cebulką Potatoes of fried in butter with onion | 6,00 zł |
Ziemniaki Mashed potato | 5,00 zł |
Kluski śląskie Boild noodles | 5,00 zł |
Frytki Chips | 5,00 zł |
Ryż Rice | 4,00 zł |
Pieczywo Bread | 1,00 zł |
Dip czosnkowy Garlic dip | 2,00 zł |
Ketchup | 1,00 zł |
Sosy
SaucesBorowikowy Boletus | 8,00 zł |
Pieczarkowy Champignon | 5,00 zł |
Pieczeniowy Barbecue | 5,00 zł |
Desery
DessertSzarlotka na gorąco z lodami Hot apple pie served with ice-cream | 13,00 zł |
Suflet czekoladowy z lodami Chocolate soufflet served with ice-cream | 13,00 zł |
Malinowa fantazja (lody waniliowe z gorącym musem malinowym) Vanilia ice-cream served with hot raspberry mousse | 13,00 zł |
Puchar lodowy (lody smakowe, owoce, bita śmietana) Ice-cream cup served with fruits and whipped cream | 11,00 zł |
Mini beza Pavlova (w sezonie letnim) Mini meringue served with fresh fruits (only summer season) | 15,00 zł |
Ciasto domowe Homemade cake | 6,00 zł |